20131010

Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη!Η Κιντσμολία είναι η πιο χρωματιστή πόλη του κόσμου!
Η Κιντσμολία μάς υπενθυμίζει πως μπορούμε οι ίδιοι να επιλέγουμε και να διαμορφώνουμε τον κόσμο μας. Ξεκινώντας από τους δρόμους και τις πλατείες με χαρτοταινία και κιμωλίες!

Μικρά και μεγάλα πράγματα γύρω μας, ευχάριστα ή δυσάρεστα, όμορφα ή άσχημα είναι όλα δημιουργήματα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος, μόνος του ή και με άλλους, προτού φτιάξει οτιδήποτε πρώτα το σκέφτεται, μετά το επιλέγει και μετά το φτιάχνει.

Έτσι, για όσα υπάρχουν γύρω μας κάποιοι άνθρωποι επέλεξαν να φτιάξουν αυτά και όχι άλλα. Επέλεξαν ακόμα να τα φτιάξουν με τον τρόπο που τα έφτιαξαν και όχι με άλλους τρόπους.
Θα ’λεγε κανείς πως αρκετά από αυτά που έφτιαξαν οι άνθρωποι μοιάζει να μην τα σκέφτηκαν και πολύ καλά, έ;
Ας είναι… Τώρα ήρθε η σειρά μας να δοκιμάσουμε: ας σκεφτούμε, ας επιλέξουμε και ας φτιάξουμε!Η Κιντσμολία σχεδιάστηκε γύρω από ένα ποτάμι που κυλά σαν νωχελικό φίδι από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Ήξερες αλήθεια ότι στην Αθήνα υπάρχουν τρία ποτάμια με πολλούς παραποτάμους;
Είναι ο Κηφισός, ο Ιλισός και ο Ηριδανός. Δεν φαίνονται όμως πια. Οι πρόγονοί μας επέλεξαν να τα σκεπάσουν για να φτιάξουν από πάνω τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους ώστε οι άνθρωποι να πηγαίνουν γρήγορα στις δουλειές τους.
Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα ποτάμια που διασχίζουν την Αθήνα, ψάξε εδώ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΝ | 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, από 11π.μ. | ΟΔΟΣ ΣΩΤΗΡΟΣ, ΠΛΑΚΑ
Very Young Contemporary Art | Κώστας Μπεβεράτος | Καίτη Καραγιάννη, Όλγα Μανάρα

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

No comments: