20090929

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - [Δηλώστε Συμμετοχή Τώρα!]

Προσκαλώ φίλους και όσους το βρουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο παρακάτω δρώμενο:

Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

> Ένα μάλλον μικρό πανό με μοναδική επιγραφή: "ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ".

> ένας/μία φίλος/φίλη θα διαβάζει με ντουντούκα αυτό το κείμενο:
"Ψηφίζω, όχι για κάποιο κοινωνικό όραμα αλλά για μικροαπολαβές και εξυπηρετήσεις.
Με την βοήθεια των κατάλληλων γνωριμιών διεκδικώ την ανέλιξη των οικείων μου σε δημόσιες θέσεις γνωρίζοντας ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και ενώ τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν τους είναι αδιάφορα.
Με την βοήθεια κατάλληλων γνωριμιών διεκδικώ την ευμάρεια για εμένα ή το πολύ για την οικογένειά μου και δεν δυσκολεύομαι να καταχραστώ κοινόχρηστα αγαθά και αξίες.
Όταν η καταστροφή περνά την πόρτα μου, καταριέμαι το κράτος και όσους επέτρεψαν η καταστροφή να φτάσει μέχρι εμένα."

> δυό-τρείς θα μοιράζουν το ίδιο σε 'προκήρυξη'.

> ηχητική υπόκρουση από ντραμς και όποιους άλλους φίλους μουσικούς προσέλθουν.

Β. ΤΟΠΟΣ
Θησείο - ηλεκτρικός.

Γ. ΧΡΟΝΟΣ
Παρασκευή 4-8μμ.

Δ. ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
1. Η παρουσία φίλων.
2. Ένα πανό με την επιγραφή "ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ" [υλικά και κατασκευή].
3. Μία ντουντούκα
4. Εκτυπώσεις της προκήρυξης σε αρκετά αντίτυπα από όποιον διαθέτει laser εκτυπωτή. Μπορείτε να εκτυπώσετε την αποκάτω Α4 σελίδα αντιγράφοντάς την στον σκληρό σας από το λινκ [για υψηλή ανάλυση] και να την κόψετε στην μέση:

20090915

Στις 4 Οκτωβρίου Γιορτάζουμε Όλοι*

* Δεν είμαστε αυτό που μας αρέσει να πιστεύουμε ότι είμαστε αλλά αυτό που μπορούμε να είμαστε: Μέλη ενός αγελαίου ζωικού είδους αποτελούμενου από παγώνια που κορδώνουν τα πλουμιστά φτερά τους, εργατικά μυρμήγκια, φιλήσυχα πρόβατα και πονηρές αλεπούδες. Και στο τέλος πάντα ελλειματικοί, αδύναμοι, εξαρτημένοι, δουλοπρεπείς.

20090909

Η Πολιτική Διαφήμιση Πρέπει Να Απαγορευτεί

Η πολιτική διαφήμιση δαπανά υπέρογκα ποσά που προέρχονται από τους Έλληνες πολίτες, και αυτό προκειμένου να περιορίσει τον πολιτικό λόγο σε συνθηματολογία και ευφυολογήματα εντυπωσιασμού.
Η δημοκρατία ακυρώνεται όταν ο πολιτικός λόγος είναι ανύπαρκτος και οι προεκλογικές καμπάνιες σχεδιάζονται σε γραφεία πολυεθνικών διαφημιστικών εταιρειών.

Ο χώρος των Μέσων Ενημέρωσης και τα ραδιοκύματα είναι δημόσιος χώρος (όπως και κάθε έντυπο που γίνεται αποδέκτης χρηματοδότησης μέσω κρατικών διαφημίσεων).
Ως εκ τούτου οφείλει να αξιοποιείται από τους δημοκρατικούς θεσμούς προς όφελος της δημοκρατίας και των πολιτών παρέχοντας όταν απαιτείται τον απαραίτητο χώρο και χρόνο για την ανάπτυξη πολιτικού διαλόγου.

Η πολιτική διαφήμιση πρέπει να απαγορευτεί.
Βάσει των παραπάνω προτάσεων αποτελεί σοβαρή αιτία υποβάθμισης της δημοκρατικής λειτουργίας και επικίνδυνο απόστημα διαπλοκής και εξάρτησης των ανθρώπων της πολιτικής από τους ανθρώπους των επιχειρήσεων.

«To Πρόβλημα Δεν Είναι Πολιτικό» ή «Τι Είναι Πολιτική;»

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα.
Η πολιτική δεν είναι κάτι περισσότερο από την συνισταμένη που διαμορφώνουν οι ηθικές και αισθητικές αξίες των πολιτών μιας κοινωνίας.

Η κατανομή του πλούτου και της ιδιοκτησίας, οι αντιλήψεις για το ιδιωτικό και το συλλογικό, οι κανόνες συνύπαρξης, δεν ορίζονται από αιώνιους νόμους, αλλά αντίθετα είναι ευμετάβλητοι και ορίζονται από την εκάστοτε ηθική και αισθητική τοποθέτηση του καθενός από εμάς.
Το πολιτικό πρόβλημα είναι πρόβλημα ηθικής και αισθητικής.

Οι ηθικές και αισθητικές αξίες του κάθε πολίτη διαμορφώνονται από την παιδεία της οποίας έχει γίνει αποδέκτης. Είμαστε αυτό που μαθαίνουμε, και αυτό που μαθαίνουμε τόσο από τους επίσημους μηχανισμούς εκπαίδευσης (σχολεία) όσο και από τους ανεπίσημους (μέσα ενημέρωσης) είναι αισθητικά και ηθικά φτωχό.

Το τι όμως διδασκόμαστε δεν ακυρώνει την ευθύνη που μας αναλογεί για θέματα όπως το αίσθημα δικαίου ή την αναζήτηση του μέτρου και του ωραίου. Είμαστε αυτό που μαθαίνουμε, αλλά εν τέλει μας βαραίνει η ευθύνη του τι επιλέγουμε να μαθαίνουμε.