20120503

Ψηφίζω πάντα!

Δεν πιστεύω στην εκπροσώπηση. Επί πάρα πάρα πολλά χρόνια παρακολουθώ έκθαμβος κάθε είδους ηγετίσκους οι οποίοι με μόνο εφόδιο την ψυχική τους ανεπάρκεια και το υπερτροφικό εγώ τους βανδαλίζουν ανενδοίαστα κάθε συλλογικό χώρο.

http://art-effects.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

Καμμιά ευφυία δεν μπορεί να παραβγεί αυτή την δύναμη. Γιατί η ευφυία έχει ως εφόδιο και υπέρτατη αξία την αμφιβολία ενώ η ανοησία την βεβαιότητα.
Η βεβαιότητα, όμως, είναι που συνεπαίρνει, φτιάχνει οπαδούς και πιστούς, παρασέρνει σε έργα εντυπωσιακά και πράξεις αποτρόπαιες αδιαφορώντας πάντα για το κόστος.
Η βεβαιότητα στο όνομα του Καλού δεν δίστασε ποτέ να σπείρει τον τρόμο και τον όλεθρο.

Και έπειτα, οι οπαδοί, οι πιστοί, οι υπήκοοι...
Τι θλιβερό θέαμα αναξιοπρέπειας...
Με πόση ευκολία παραδίδουν την Ευθύνη στα χέρια του πρώτου εγωπαθή που με πατρική θέρμη θα υποσχεθεί ασφάλεια και φροντίδα.

http://konst-mp-200709.blogspot.com/2007/10/er-20070915.html

Δεν έχω καμμιά σχέση με όλα αυτά. Μου είναι ξένα, μακρινά και αδιάφορα.
Όμως, ψηφίζω. Πάντα.
Και η ψήφος μου δεν σχετίζεται με κανενός είδους πίστη ή μετάθεση ευθυνών.
Η ψήφος μου έχει να κάνει με τον εξής συλλογισμό:

Ο κόσμος μεταβάλλεται διαρκώς προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι προϋποθέσεις που καθορίζουν την μεταβολή του κόσμου διαμορφώνονται κάθε στιγμή μπροστά στα μάτια μας. Εμείς, ωστόσο, δεν είμαστε σε θέση τις περισσότερες φορές να αντιλαμβανόμαστε την βαρύτητα, ή ακόμα και την ύπαρξη, αυτών των διεργασιών. Είμαστε όμως συμμέτοχοι στην διαμόρφωσή τους με τις μικρές και μεγάλες, σημαντικές ή ασήμαντες επιλογές μας.

Αρεσκόμαστε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος για εμάς και τα παιδιά μας. Αυτή η πίστη, όμως, δεν είναι παρά μια ακόμα κοντόφθαλμη πλάνη. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο πολιτισμός μας ολόκληρος μπορεί να αφανιστεί. Έχουμε ήδη πάρει μια μικρή γεύση.

Ωστόσο, δεν υπάρχει παρθενογένεση κανενός Κακού ή Καλού. Η Ιστορία μπορεί να καθοριστεί από ένα τυχαίο γεγονός. Πόσω μάλλον από ένα εκλογικό αποτέλεσμα.
Μια έδρα περισσότερη στην Χρυσή Αυγή, μια αυτοδυναμία του Σαμαρά, μπορούν να δρομολογήσουν εξελίξεις απροσδόκητες και όλωσδιόλου αντίθετες με τις αρχές, τις επιδιώξεις και τα συμφέροντά μου.

Τέτοιες εξελίξεις σχετίζονται άμεσα και με το αν και τι θα ψηφίσω εγώ και ο καθένας από εμάς.
Γι αυτό ψηφίζω πάντα!

http://konst-mp-200709.blogspot.com/2007/10/er-20070920.html
http://dytikatoufilopappou.blogspot.com/2012/05/blog-post.html


No comments: