20081221

Tα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα του Πολύδωρα...





Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα του Πολύδωρα και το κουτί της Πανδώρας

Πριν από δισεκατομμύρια χρόνια ολιγοκύτταροι οργανισμοί οι οποίοι ζούσαν μέσα στο διοξείδιο του άνθρακα παρήγαν ως απόβλητο τόσο πολύ οξυγόνο ώσπου στο τέλος πνίγηκαν μέσα σε αυτό. Μία γενναιόδωρη αυτοκτονία.

Το ανθρώπινο είδος έχοντας συνείδηση της ύπαρξής του και των επιλογών του έχει την ευκαιρία να γευτεί την ηθική ικανοποίηση που του αναλογεί από την δική του γενναιοδωρία προς τα είδη που θα ακολουθήσουν της αυτοκτονίας του.

Αυτό το γεγονός αποδεικνύει από μόνο του την σημασία της εξέλιξης των ειδών. Οι οργανισμοί που δημιούργησαν το οξυγόνο δεν είχαν την επίγνωση της σπουδαιότητας της πράξης τους. Εμείς όμως μπορούμε εκ των προτέρων να αναγνωρίσουμε την προσφορά μας στα επερχόμενα είδη.


Είναι αλήθεια υπέροχο: Η Φύση δεν καταστρέφεται.

Ο ελλειμματικός νους του ζώου που λέγεται άνθρωπος αρέσκεται στην ναρκισσιστική ερμηνεία του κόσμου σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος είναι ο τελικός σκοπός της Φύσης ή ότι κάποιος θεός δημιούργησε τα πάντα για χάρη των ανθρώπων.

Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ ότι το γεγονός πως είμαστε πιο έξυπνοι από τους πιθήκους ή τα γουρούνια δεν μας κάνει πραγματικά έξυπνους. Όπως η κότα δεν γίνεται έξυπνη επειδή είναι πιο έξυπνη από το σκουλήκι.

Ο ελλειμματικός νους μας και κάθε δράση που προκύπτει από αυτόν είναι προϊόν της Φύσης και όχι κάτι έξω από αυτήν. Έτσι, η Φύση δεν μπορεί να καταστραφεί από τις πράξεις μας γιατί η Φύση ε ί ν α ι, μεταξύ άλλων, και οι δικές μας πράξεις.

Τα εκατομμύρια τόνοι σκουπίδια μας, τα χιλιάδες στρέμματα χωματερές, οι τσιμεντουπόλεις, οι αποψιλωμένες εκτάσεις, τα τοξικά απόβλητα, τα πυρηνικά απόβλητα, αποτελούν όλα αξιοθαύμαστα δημιουργήματα της Φύσης, όπως ακριβώς και μία ανθισμένη μηλιά.

Η Φύση δεν καταστρέφεται, αλλάζει συνέχεια μορφές κατακτώντας ισορροπίες που η ίδια στην συνέχεια ανατρέπει. Αυτό που καταστρέφεται είναι οι συνθήκες μέσα στις οποίες μπορεί να ευδοκιμεί το ανθρώπινο είδος. Αυτό όμως είναι άλλο πράγμα.






Αυτά μάλλον δεν τρώγονται

Έτσι είναι καλύτερα, τα πολλά δέντρα έκρυβαν το κάλλος του καζίνο

Το δάσος μετά από επιτυχημένη επεξεργασία ανάπτυξης